Liisi

Liisi
Liisi ja Esa Torkkola -säätiö
Säätiö
Hakemukset
Apurahat
Yhteystiedot


Liisi ja Esa Torkkola -säätiö

Liisi ja Esa Torkkola -säätiön kotipaikka on Rovaniemi. Säätiön on perustanut rovaniemeläinen Liisi Torkkola vuonna 2008. Säätiön ensisijaisena tarkoituksena on tukea Lapin nuorisourheilua ja toissijaisesti säätiön tarkoituksena on kunnioittaa Eeli ja Esteri, Elli, Eero, Esa ja Liisi Torkkolan muistoa.

Säätiö toteuttaa ensisijaista tarkoitustaan myöntämällä Lapin alueella urheilua harrastaville, 14-25 vuotiaille urheilijoille vuosittain tukea heidän urheiluharrastukseensa. Tuki voidaan myöntää yhdelle tai useammalle urheilijalle, urheiluseuralle tai -joukkueelle. Säätiön hallitus päättää vuosittain tuen saajat, tuen määrän sekä miten tuki jaetaan. Säätiö toteuttaa toissijaista tarkoitustaan ylläpitämällä ja hoitamalla Rovaniemellä sijaitsevia Eeli ja Esteri, Elli, Eero, Esa ja Liisi Torkkolan hautoja.


Liisi Torkkola

Liisi Torkkola harrasti nuoruudessaan aktiivisesti urheilua, ja naisvoimistelu oli hänen lajinsa vuosikymmeniä ensin voimistelijana ja sitten Rovaniemen Naisvoimistelijoiden hallituksessa ja SVUL:n Lapin piirin naisvoimistelujaostossa. Liisi teki elämän työnsä kauppiaana Rovaniemellä Torkkolan kaupassa. Liisin veli Esa teki elämän työnsä Rovaniemellä poliisina ja harrasti yleisurheilua mm. keihäänheittoa. Esa toimi yleisurheilun seuratoiminnassa vapaaehtoistyöntekijänä ja mm. painituomarina Ylikylän Myrskyssä.

Liisi oli elämänsä loppuun asti innokas penkkiurheilija ja erityisesti perinteiset lajit kuten yleisurheilu ja voimistelu olivat hänelle lähellä sydäntä. Liisillä ei ollut rintaperillisiä ja pitkällisen pohdinnan tuloksena, Liisi päätyi tekemään säätiötestamentin. Hänelle oli heti selvää, että hän haluaa käyttää varallisuuttaan nimenomaan nuorten lappilaisten urheilijoiden tukemiseen. Säätiön kautta Liisin ja hänen veljensä Esan nimi jäävät elämään ja säätiö tuottaa iloa sekä tukee Liisin toiveen mukaisesti lappilaisia nuoria urheilijoita.Esa

Esa